Machinepark

Boekbinderij LD beschikt over een modern en imposant machinepark. Hieronder vindt u wat machinaal allemaal mogelijk is bij ons.                            

                                  

1. Snijmachines

image003 2 snijmachines:

  • Polar – snijmachine met een snijbreedte van 137 cm
  • Polar – snijmachine met een snijbreedte van 115 cm

Bij losbladig inbinden moet elk vel tot op de millimeter even groot zijn. In onze computergestuurde snij-inrichting worden de vellen gelijkgestoten, gesneden en gestapeld. Ook uitkappingen zijn mogelijk. Alles gebeurt heel precies omdat er niet wordt nagesneden.

2. Vergaarmachines
image004

image006

10 vergaar- / verzamelmachines:

  • Acht vergaarmachines van

Maat 50/70

Met 15 stations

Maat 35/50

15 stations

Maat 25/35

22 stations

Maat 35/50

20 stations

Maat 25/35

40 stations

Maat 40/55

16 stations

Maat 25/35

36 stations

Maat 25/35

38 stations

  • Twee vergaarmachines van

Maat 35/50

Met 16 stations

Deze machines kunnen gekoppeld worden tot één vergaarmachine van 74 stations.

Al onze vergaarmachines worden elektronisch gestuurd en zijn voorzien van een voorstapelinrichting. D.m.v. fotocellen controleren deze machines op ontbrekende en dubbele vellen.

Deze vergaarmachines kunnen ook gekoppeld worden aan een vouw- en nietmachine, ponsmachines in lijn met vergaarmachine,…

3. Ponsmachines

image008 10 ponsmachines, waarvan:

  • drie automatische ponsmachines
  • vier ponsmachines in lijn met vergaarmachines
  • drie handponsmachines

Met deze ponsmachines worden gaten gemaakt in uw drukwerk. Ponsen krijgt hierbij de voorkeur op boren omdat de structurele integriteit van uw drukwerk zo beter in tact blijft. Uw drukwerk moet hierbij een breedte hebben tussen 10,5 cm en 70 cm. 

4. Boormachines

image010 2 boormachines.Via deze machines kunnen 4 boorgaten (resp. 7 boorgaten) tegelijk aangebracht worden voor uw catalogi, cursussen, losbladige sets,….De elektronische weegschaal is een voorbeeld van boekbinderij LD’s uiterst nauwgezette kwaliteitscontrole: ze weegt zo nauwkeurig dat ze onmiddellijk verklikt of er dubbele of ontbrekende vellen zijn. Kortom: kwaliteitszorg nauwkeurig tot op 1 gram!

5. Bindmachines

 a. voor wire-o

image012
  • 6 half – automatische bindmachines
  • 3 automatische pons- en bindmachines voor wire-o kalenders. De wire-o binding kan worden aangebracht tot een breedte van 60 cm. De draadtoevoer en het inleggen van de ophanger gebeuren automatisch.
  • 2 automatische pons- en bindmachines voor wire-o boeken. Deze pons- en bindmachines voor boeken zijn eveneens volautomatisch en computergestuurd. Een volledig verzameld boek wordt vooraan opgelegd, in gedeelten geponst, weer samengevoegd en voorzien van wire-o binding.

 b. voor koilbinding

image019 1 koilbindingmachine. Voor deze machine mag uw drukwerk een afmeting hebben tot 29,7×42 cm.

 c. voor bagettering

image026 2 bagetmachines.Deze bagetmachines kunnen feilloos verscheidene bewerkingen tegelijk uitvoeren. Indien u dat wenst, kan Boekbinderij LD ook een scheurperforatie aanbrengen tot een breedte van 39,5 cm. De kwaliteitscontrole gebeurt hierbij tijdens de productie wat uitval tot een absoluut minimum beperkt.

 

d.  voor adreskopkalenders

image039 1 machine voor kalenders met kartonnen hoofding.Deze machine verwerkt vellen tot 35×50 cm.

 e. voor gelijmde bloks

image040 Bloks kunnen bij Boekbinderij LD gelijmd worden met de bloklijmmachine. De maximale breedte van deze blokpagina’s bedraagt 42 cm.

 f. inzake geniete bloks

Boekbinderij LD beschikt ten slotte over 2 nietmachines.Met deze 2 machines kunnen tot 4 nietjes tegelijkertijd aangebracht worden. Onder meer brochures kunnen met deze machine gevouwd en geniet worden.

6. Inpakmachines

image041 Ook het verzenden van uw gebonden drukwerk wordt bij ons op een professionele manier en met de grootste zorg behandeld. Na het inpakken in kartonnen dozen worden deze voorzien van een etiket met de nodige informatie over de inhoud. Daarna worden de dozen op een stevige pallet geplaatst en met folie omwikkeld. Indien u wenst,  zorgen wij ook voor de verzending, gegroepeerd per adres, streek, land,…. Weer een zorg minder voor u! U kan er ook steeds voor kiezen om uw kalenders, boeken, … per vast aantal te laten verpakken in krimpfolie. Boekbinderij LD heeft hiervoor één krimpfoliemachine.